Promovisano prvo izdanje "Godišnjak Stari Vlah"

25-04-2024

Prvi broj revijalnog časopisa "Godišnjak Stari Vlah"  promovisan je u Beogradu, a odgovorni urednik godišnjaka Milomir Kragović je istakao njegovu važnost navodeći da on na najlepši način promoviše oblast Stari Vlah na jugozapadu Srbije. "Glavna svrha ovakvog godišnjaka jeste da mladi ljudi shvate kakvu su istoriju imali i da ne prihvataju tu zapadnjačku mantru da mi izbrišemo istoriju u ime budućnosti. Jer nema te budućnosti ako se izbriše istorija", rekao je Kragović.

Predsednik Istraživačko-izdavačkog centra "Stari Vlah" koje je izdalo časopis, Milorad Miško Stevović rekao je da je glavna ideja godišnjaka da se oživi, kako kaže, interesantno područje koje ima veliku vrednost. "Posedujemo jednu izuzetnu kulturnu celinu u kojoj se dogodilo mnogo stvari, za koje postoji potreba da se bolje istraže i da se prikažu baš u pravom svetlu", rekao je za Tanjug Stevović.

Uz časopis, čitaoci dobijaju i dva ekskluzivna poklona, jedan je unikatna karta Starog Vlaha, a drugi predstavlja džepni rečnik starih reči i izraza novovaroškog kraja.

"Godišnjak Stari Vlah" možete kupiti u IN hotelu Zlatar, po ceni od 1,500 RSD, a sav novac prikupljen od prodaje biće upotrebljen u humanitarne svrhe. 

Radno vreme hotela: 0-24h
Radno vreme restorana: 8-23h
+381 65 609 4673
recepcija@hotelinzlatar.rs
Babića Brdo, Nova Varoš
NOVA VAROŠ WEATHER
2023 © IN Hotel Zlatar