Sopotnica

U selu Sopotnica nekoliko kuća nudi smeštaj i hranu i ono može da bude Vaše polazno mesto za planinarenje stazama dugim 53km ili za biciklizam na nekom od brojnih biciklističkih staza

Slapovi Sopotnice se nalazi u blizini sela Sopotnica ispod planine Jadovnik (1700m), a od Nove Varoši su udaljeni nešto manje od 60km vožnje dobrim asfaltnim putem. U pitanju je spomenik prirode i samim tim je zaštićeno prirodno dobro. Reka Sopotnica je dobila naziv od reči „sopot“ i označava vodu koja huči.

Slapovi Sopotnice nastaju kada se više stalnih i povremenih karstnih vrela i izvora reke Sopotnice nakon spajanja ponovo razdvajaju i prave seriju vodopada preko bigrenih terasa. Postoji sedam bigrenih terasa, a najatraktivniji je „Veliki vodopad“ koji je visok 20-25 metara. Do vodopada se može doći jedino peške jer je nepristupačan za vozila, ali do njih vode kameniti obeleženi putići. Oko vodopada je izvanredno zelenilo sa dosta drveća i mahovine.U blizini vodopada postoji nekoliko stolova za odmor i uživanje u prirodi.U blizini je i veća poljana koja se može iskoristiti za rekreaciju, sportske aktivnosti i kampovanje.

U selu Sopotnica nekoliko kuća nudi smeštaj i hranu i ono može da bude Vaše polazno mesto za planinarenje stazama dugim 53km ili za biciklizam na nekom od brojnih biciklističkih staza čija ukupna dužina iznosi 40km.

Radno vreme hotela: 0-24h
Radno vreme restorana: 8-23h
+381 65 609 4673
recepcija@hotelinzlatar.rs
Babića Brdo, Nova Varoš
NOVA VAROŠ WEATHER
2023 © IN Hotel Zlatar